De magie van tegels: van hexagon tot terrazzo

Tegels zijn misschien wel het meest ondergewaardeerde element in onze woonruimtes. Waar we ooit dachten aan eenvoudige vierkante tegels, zijn er tegenwoordig oneindig veel vormen, kleuren en patronen beschikbaar. Twee bijzondere soorten die op dit moment veel aandacht krijgen zijn de hexagon tegels en terrazzo. In deze blog duiken we in de wereld van deze tegeltrends en bekijken we waarom ze zo populair zijn geworden.

De geometrische charme van hexagon tegels

Stel je een keuken voor met een backsplash van prachtige hexagonale tegels, die samen een honingraatpatroon vormen. Het is niet alleen opvallend anders dan de standaard vierkante of rechthoekige tegels, maar het heeft ook iets natuurlijks en organisch, ondanks de duidelijke geometrische vorm.

De populariteit van hexagon tegels keuken bij Tegelfabriek-Nederland is geen toeval. Deze tegels bieden een unieke mix van traditioneel en modern. Ze kunnen bijvoorbeeld in monochrome tinten worden geïnstalleerd voor een strakke, moderne uitstraling of in een mix van kleuren voor een speelser effect.

Een ander voordeel van hexagonale tegels is hun veelzijdigheid. Ze kunnen worden gebruikt op vloeren, wanden en zelfs op plafonds. En hoewel ze vaak geassocieerd worden met badkamers en keukens, kunnen ze net zo goed in andere ruimtes van het huis worden gebruikt voor een stijlvol statement.

Terrazzo: Een tijdloze trend

Als je denkt aan terrazzo, denk je misschien aan de ouderwetse vloeren van grootmoeders huis. Maar deze oude favoriet heeft een moderne twist gekregen en is helemaal terug van weggeweest.

Terrazzo is eigenlijk een samengesteld materiaal, gemaakt van stukjes marmer, graniet, kwarts en andere stenen, gemengd met een cementgebonden bindmiddel. Zodra het mengsel uithardt, wordt het gepolijst om een glad oppervlak te creëren. Het resultaat? Een prachtige, veelkleurige vloer die zowel duurzaam als esthetisch aantrekkelijk is.

De moderne interpretaties van terrazzo zien we niet alleen terug in vloeren, maar ook in aanrechtbladen, wandtegels en zelfs in decoratieve accessoires. Het is die veelzijdigheid, samen met het duurzame karakter, die terrazzo zo geliefd maakt bij zowel huiseigenaren als ontwerpers.

Samenvattend: waarom kiezen voor hexagon of terrazzo?

Zowel hexagon tegels als terrazzo bieden een unieke esthetiek die tegelijkertijd traditioneel en hedendaags is. Ze zijn beide veelzijdig in gebruik, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende ruimtes en stijlen.

Als je op zoek bent naar iets dat opvalt en anders is dan wat de meeste mensen in hun huizen hebben, dan zijn hexagonale tegels of terrazzo misschien wel de perfecte keuze. En met de kwaliteit en het assortiment dat beschikbaar is bij Tegelfabriek-Nederland, is het kiezen van de perfecte tegel nog nooit zo eenvoudig geweest.

Of je nu kiest voor de geometrische charme van hexagonale tegels of de tijdloze schoonheid van terrazzo, één ding is zeker: je huis zal er zeker uitspringen met een van deze stijlvolle keuzes. Dus waar wacht je nog op? Transformeer je ruimte vandaag nog met deze fantastische tegeltrends!

Recommended Articles