Raamdecoratie voor je badkamer

Ben je op zoek naar een oplossing voor privacy in je badkamer? Dan wil je waarschijnlijk een optie die inkijk beperkt, maar waarbij je niet per se inlevert op lichtinval. Er zijn diverse keuzes in raamdecoratie badkamer. Met jaloezieën of rolgordijnen heb je genoeg privacy, maar houd je tegelijkertijd ook veel natuurlijk licht tegen. Als je dat wilt voorkomen, dan is het gebruik van plissé gordijnen een betere oplossing.

Plissé gordijnen: ideaal voor je badkamer

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de natuurlijke lichtinval en tegelijkertijd toch je privacy te waarborgen zijn plissé gordijnen op maat ideaal. Plissé gordijnen hebben het grote voordeel dat ze zowel van onderen als van boven open te trekken zijn. Zo kun je zelf bepalen waar je het licht tegenhoudt en waar je het wel binnen laat vallen. Een mooie combinatie van veel natuurlijk licht en toch genoeg privacy. De stof van de plissé gordijnen is wasbaar, te bestellen in vochtbestendig materiaal en daarmee ook geschikt voor de badkamer.

Op maat is altijd goed

De raampjes van badkamers willen wel eens een afwijkende maat hebben. Je kunt je plissé gordijnen op maat laten maken, zodat ze altijd goed passen. Op maat laten maken betekent ook dat je heel veel combinaties kunt maken van verschillende kleuren en eventueel materialen die in de standaardmaten niet verkrijgbaar zijn. Heb je een draai- of kiepraampje dan is op maat maken bijna altijd een vereiste om het te laten passen. De bediening van het plissé gordijn kan op verschillende manieren. De klassieke manier is met een koord, maar er zijn ook andere manieren: met één of twee handgrepen of, speciaal voor grotere ramen, een kettingsysteem dat wat zwaardere gordijnen aankan. Het monteren is ook eenvoudig zelf te doen. Er zijn zelfs manieren om je gordijn te bevestigen zonder te hoeven boren. Dat kan met klemsteunen of met plakprofielen, die je zowel op het kozijn als op het glas kunt bevestigen. Wil je het plakprofiel weer verwijderen dan kun je het warm maken met bijvoorbeeld een föhn en eenvoudig weghalen. Zo is er voor elk raam een goede manier om je plissé gordijnen te bevestigen.

Recommended Articles